Moottori: Nelisylinterinen, nelitahtinen, nestejäähdytteinen 1602 cc rivimoottori, sijoitettu poikittain. Sylinterikansi kevytmetallia. Yksi yläpuolinen nokka-akseli. Elektroninen sytytysjärjestelmä. Suurin teho 80 hv/ 5300 r/min. (DIN).

Voimansiirto, jarrut, alusta: Etuveto. Viisinopeuksinen vaihteisto. Kaksipiirinen jarrujärjestelmä. Levyjarrut edessä. Erillisjousitus edessä ja takana. Edessä puhdasoppinen McPherson, takana sen sovellutus.

Mitat: Pituus 409, leveys 163,5 cm, korkeus 129 cm, akseliväli 232 cm, raideleveys 140/141 cm, maavara 16 cm, paino 890 kg

UUSIN, KAUNEIN JA URHEILULLISIN HONDA

Amsterdamin autonäyttelyssä esiteltiin eurooppalaiselle yleisölle ensimmäistä kertaa Hondan uusin auto Honda Prelude. Prelude on 2+2 korinen ns. perheurheiluauto. Varsinkin Yhdysvalloissa tämän tyyppiset ulkonäöltään sulavat, suorituskykyisellä moottorilla ja auton urheilullisuuteen nähden tilavalla takapenkillä varustetut perhe-urheiluautot ovat erittäin suosittuja. Prelude onkin suunniteltu ennen kaikkea USA:n vaativia markkinoita varten. Mutta aivan varmasti se saa myös monet eurooppalaiset lämpenemään.

 

Yksi Prelude kävi Suomessa

Yksi Prelude vieraili jo viikon ajan Suomessa. Sitä koeajaneet moottoritoimittajat kiittivät ensimmäiseksi tietysti auton ulkonäköä. Päät kääntyivät kaduilla Preluden suhahtaessa korttelin kulman taakse. Tuntemattomat kävivät juttelemassa ja katsomassa autoa lähempää huoltoasemilla. Ammattitestaajat kehuivat myös sitkeää, värinätöntä moottoria ja huolellista sisustuksen viimeistelyä. Samoin alustan hyvä suunnittelu sai kiitosta. Alustaa mainittiin tanakaksi, äänettömäksi ja mukavaksi. Preludessa onkin kaksi urheilullista kallistuksenvakaajaa, jotka antavat sille lisää tukevuutta. Preluden tulevaa hintaakin pidettiin auton antamaan vaikutukseen nähden yllättävän edullisena.

 

Tehdas lupaa jopa 5 l/100 km kulutuksen

Preludessa on viisiportainen vaihteisto, jonka välityssuhteita on todella mietitty. Korin ilmanvastus on pieni. Ei siis ihme, että tehdas lupaa jopa alle 5 1/100 km kulutuksen tositarkoille kuljettajille hyvissä olosuhteissa. Preludessa on luonnollisesti nykyaikainen erillisjousitus, negatiivinen olkapoikkeama, ristikkäiset jarrupiirit ja tehostimet jarruissa.

Muita ajamisen nautintoa lisääviä varusteita ovat mm. kojelaudan sisään asennettu stereo-ularadio, digitaalikello, turvamonitori ja samaan kehään yhdistetty nopeus- ja käyntinopeusmittari. Tavaratilan voi avata nouse matta kuljettajan paikalta. Vakiovarusteena on lisäksi sähkötoiminen, tummennettua lasia oleva kattoluukku. Ja sekin on varustettu näppärällä pikku keksinnöllä: pieni kynnyslista pitää huolen, ettei ajoviima aiheuta suhinaa eikä vetoa. Preluden sisustuksen viimeistely on ylellistä huippuluokkaa.


Ensimmäiset Preludet tuodaan maahan ensi kesäkuussa (1979). Auton vahvistamaton ennakkohinta Suomessa on 67.950 markkaa (11.428 €).

 

Teksti lainattu Honda News 1/79 lehdestä. Julkaisija Oy Veho Ab.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
   
Kojelauta Verhoilu Kattoluukku Prelude 1979